Cold weather=not full power?

Faults and Technical chat for the CUPRA Born
Post Reply
Nacaduct
Posts: 76
Joined: Fri Nov 12, 2021 7:32 pm

Post by Nacaduct » Sat Nov 19, 2022 3:29 pm

Ok, so 1°C today and I notice the little blue bar indicating power doesn’t go all the way… Suspect this is the battery being cold, and not being able to deliver full power to the motor?

5B8AD463-4FA0-48C4-BE2B-C57CAA504E97.jpeg

Cupra Born since ‘22

monkeyhanger
Posts: 334
Joined: Tue May 31, 2022 8:12 pm

Post by monkeyhanger » Sat Nov 19, 2022 9:41 pm

Nacaduct wrote:
Sat Nov 19, 2022 3:29 pm
Ok, so 1°C today and I notice the little blue bar indicating power doesn’t go all the way… Suspect this is the battery being cold, and not being able to deliver full power to the motor?5B8AD463-4FA0-48C4-BE2B-C57CAA504E97.jpeg
Do you have an E-Boost, and was it in Cupra mode. If you do and it wasn't, maybe that could be the reason? Or maybe, doing 0 mph/0 kmph, it won't give you everything until you're rolling?
2022 V2 E-Boost, L-Tech Pack - Glacial White
2022 V2 E-Boost L-Tech Pack - Aurora Blue
Octopus referral: https://share.octopus.energy/lush-fawn-565

TheBornIDentity
Posts: 55
Joined: Mon Jul 18, 2022 5:55 pm

Post by TheBornIDentity » Sun Nov 20, 2022 9:20 am

Nacaduct wrote:
Sat Nov 19, 2022 3:29 pm
Ok, so 1°C today and I notice the little blue bar indicating power doesn’t go all the way… Suspect this is the battery being cold, and not being able to deliver full power to the motor?5B8AD463-4FA0-48C4-BE2B-C57CAA504E97.jpeg
I had that a few of times on my ID3. I think it’s when the battery heater and cabin heater is running. Between them they use 10kW (7kW for the battery heater I think).

So if you floor it not all power is available as it’s being used for that.

Post Reply

  • You may also be interested in...
    Replies
    Views
    Last post